21:44
День пам'яті жертв голодоморів 2018

В Україні, 24 листопада, відзначають День пам'яті жертв голодоморів. Пам'ятна дата щорічно припадає на четверту суботу листопада.

День пам'яті жертв голодоморів відзначається з 1998 року, перші десять років церемонія в Києві проходила перед пам'ятним знаком на Михайлівський площі. З 2008 року, після відкриття Національного музею "Меморіал жертв Голодомору", церемонію перенесли туди. Традиційно о 16:00 проходить хвилина мовчання, після чого по всій країні в рамках акція "Запали свічку" українці несуть свічки до пам'ятників жертвам голодоморів.
У василькові традиційно цього дня у підніжжя собору преподобних Антонія і Феодосія Печерських біля пам‘ятного знаку жертвам голодоморів відбувся пам’ятний мітинг. Під час якого присутні поминули загиблих та поклали до пам‘ятного знаку квіти свічки та колоски.
Щороку лідери Учнівського парламенту долучаються до пам‘ятної акції. Не став винятком і цей рік, лідери активу Учнівського парламенту відвідали краєзнавчий музей де працівник музею Залізна Тамара Михайлівна розповіла про події що відбувались в роки голодомору на Київщині та Васильківщині. Після музею лідери взяли участь у траурному мітингу та поставили свічки до пам‘ятного знаку жертвам голодоморів.

Категорія: Патріотичне виховання | Переглядів: 274 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar