16:06
Презентація книги Петра Билини "Війна кличе. Стань переможцем!"

В п’ятницю 2 червня лідери Васильківського Міського Учнівського Парламенту відвідали міську бібліотеку, в якій проходила презентація книги Петра Билини "Війна кличе. Стань переможцем!" На початку своєї розповіді автор зазначив:"Книга вічна" Автор розповідає : " Моя книга- це живий нотатник, і написаний не через московські окуляри, а через окуляри людини, яка має через хохла стати українцем." Доля цієї книжки важка: вона видавалася кілька разів. Автор забирав її з одного видавництва, й відносив до іншого кілька разів.

На одній із мистецьких зустрічей він зустрів Ірину Фаріон, яка згодом і вклала його книгу. Пишучи її, він хотів, щоб наші нащадки через 100 років, прочитавши її, знали, що існувала держава " Україна". У ній розповідається про перетворення "хохла" на українця за допомогою книжок. Йому все життя подобалась історія. Захоплювався авторами: Павлом Штепелем, Дмитром Блаженьовським. Прочитання творів цих авторів стало поштовхом до написання своєї книги. У своїй розповіді Петро постійно називав себе "автор", не вів розповідь від першої особи. Уривок з його твору : "...Із хохла поволі стаю українцем..." На презентації була дискусія не тільки на тему його книги, а й піднімалися питання що до війни у нашій країні. Автор відповідав:"Війна закінчиться тоді, коли зникне держава Московія, коли ми напишемо свою історію з 5 тис. до Різдва Христового, бо що сталося з нашою державою, ми просто не знаємо, а щоб дослідити це, треба витратити все життя в європейських архівах." "Держава хоче забрати на себе історію нашу, змінити її.

На нас накинули теорію, що українці дурні. Без сумніву, Москва розпадеться. Коли війна закінчиться ніхто не знає, бо вона непередбачувана. Ми маємо потребу захистити свій Донбас, свою землю. Українська культура -це спосіб мислити." Петро був учасником АТО, куди пішов 1 серпня 2014 року. Він розповідав, що як їхав туди, купив собі багато маленьких блокнотиків і завжди з собою носив його в кармані, і записував все цікаве. Потім, коли у нього був вільний час, свої думки переписував у зошит. Після завершення презентації книги, читачі мали нагоду сфотографуватися і придбати її разом з особистим підрисом Петра Билини. 

Матеріал підготувала голова Учнівського парламенту Ангеліна Щупак

Категорія: Патріотичне виховання | Переглядів: 187 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar